Börslycke Gårds år 2021

2021 har sprungit förbi och som ni kanske märkt så uppdateras inte inläggen här på hemsidan så frekvent – följ oss på våra sociala medier! Där händer det grejer flera gånger i veckan 🙂

Här kommer en kort summering om vad som har hänt hos Börslycke Gård under 2021!

Året började med att vi kokade, kokade och åter kokade upp ett rejält lager på alla våra marmelader som ekade tomt efter julen!

Hur går då marmeladkokningen till?

Förberedelserna börjar för vissa marmelader redan dagen innan så allt ställs i kastruller och får gotta till sig över natten. Kokningen påbörjas sedan morgonen efter av två personer, en som kokar och en som assisterar. Marmeladen hälls sedan upp i burkar och får vila över natten. Morgonen därpå torkas burkarna av, datumstämplas och vi sätter manuellt på etikett på varje burk. Burkarna packas sedan ner i kartonger och görs redo att åka ut till sina nya ägare i Sverige!

Kul att veta? Vi kokar ca 30 kok marmelad åt gången och det resulterar i ca 600 burkar marmelad.

En av våra klassiker och favoriter; Citron med vanilj. Lika god till ostbrickan som till frukostmackan!

Våren gick och när det började bli varmare ute så kunde vi ÄNTLIGEN öppna upp vårt trädgårdscafé! Vi gjorde en liten smygande öppning 2020 men detta året stod vårt fina orangeri färdigt. Vi serverad glass från Sänkdalens, hembakad paj och kladdkaka, ostkaka från Brostorp, nymalet kaffe från Vadstena rosteri och te från Temarknaden i Linghem ute i trädgården. Sommaren blev en succé helt enkelt! Ännu en gång tar vi tillfället till akt att tacka alla som kom och besökte oss och hoppas på ett kärt återseende sommaren 2022.

När hösten smög sig på så började förberedelserna inför jul, vilka nya smaker skulle vi addera, hur mycket mer marmelad behövde vi koka? Tack vare våra fina och fantastiska återförsäljare runt om i landet kunde vi börja koka julsmaker redan i slutet av september och sedan dess har vi kokat mer kola och marmelad än någonsin!

Ett stort och varmt tack till er alla; besökare i vår butik, webbkund och återförsäljare! Er uppskattning av våra himmelska mathantverk gör så att vi varje dag tycker det är kul att koka klassiker men även experimentera med nya smaker.

Vi önskar er en god fortsättning och hoppas på att vi får ett himmelskt 2022 tillsammans!

Hälsningar

Rebecka, Jessica, Hanna, Lisa, Sofie, Oskar, Ming, Cassandra och Elina